Samostalni knjigovođa (početak: studeni 2019.)

Program usavršavanja za samostalnog knjigovođu odobrilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja te se upisuje u e-radnu knjižicu.

 

Vrsta programa: program usavršavanja

Trajanje: do 3 mjeseca

Oblik nastave: konzultativno – instruktivni

 

Opis programa:

Zadaća je programa da polaznici  usvoje napredna znanja iz računovodstva za obavljanje i vođenje knjigovodstvenih i financijskih poslova. Polaznici će po završetku usavršavanja samostalno voditi analitičke poslovne knjige, knjigovodstvene obračune i platni promet. Također, polaznici će voditi obračun poslovanja te znati sastaviti financijska, porezna i druga izvješća. Vrijeme izvođenja nastave prilagođeno je odraslima, u poslijepodnevnim satima.

 

Završetkom programa osposobljavanja polaznici će biti osposobljeni:

  • Protumačiti temeljne računovodstvene propise
  • Voditi analitičke poslovne knjige
  • Sastaviti knjigovodstvene obračune
  • Voditi financijsko računovodstvo
  • Koristiti računovodstveni program
  • Sastaviti financijske izvještaje (Bilanca, Račun dobiti i gubitka, Izvještaj o novčanom tijeku, Izvještaj o promjenama kapitala, Bilješke)

 

Uvjeti za upis: završena trogodišnja ili četverogodišnja srednja škola

Cijena: 5.600 kn

Početak nastave:  4. studeni 2019. godine

Uvjerenje: uvjerenje o usavršavanju

 

Isprave potrebne za upis:

  • završna svjedodžba – matura
  • osobna iskaznica
  • rodni list
  • domovnica

Predavačica:

Antonija Šimunković, struč. spec. oec., direktorica tvrtke Invise savjetovanje j.d.o.o.

Iza sebe ima 9 godina iskustva na računovodstvenim poslovima, a posljednje dvije godine u vlastitoj tvrtki koja pruža i računovodstvene usluge. Specijalizirala se za računovodstvo neprofitnih organizacija, a osim računovodstvenih usluga, bavi se i edukacijama za neprofitne organizacije i vodi interne obuke zaposlenika za računovodstvene i administrativne poslove.

 

 

Osobama na stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa na teret države može se isplatiti trošak obrazovanja do 7.000 kn.

 

 

Naši polaznici programa Knjigovođa i Samostalni knjigovođa uče raditi u najboljem računovodstvenom online programu Minimax tvrtke Saop, što im omogućava da po završetku programa budu spremni za rad, bilo da se odluče zaposliti u knjigovodstvenom servisu ili voditi poslovne knjige sami za sebe.

Dopusnica za izvođenje programa nalazi se na linku: Dopusnica.

 

Iskustva polaznika

Jako sam zadovoljna organizacijom predavanja i pomoći koju uvijek možemo tražiti ako nam neki dio nije jasan, svi su jako ljubazni i pristupačni. – Petra

Dugo mi je trebalo da se odlučim upisati usavršavanje za samostalnog knjigovođu i nisam požalila. Ugodno sam iznenađena sa profesionalnošću predavača, individualnom pristupu svakom polazniku te svaka pomoć referade. Svakako preporučam. – Sonja