Kuhar/ica specijalist/ica za catering i buffet

Vrsta programa: program usavršavanja

Trajanje: 247 školskih sati

Oblik nastave: redovna nastava

 

Opis programa:

Polaznici će razlikovati uslugu cateringa i buffeta u odnosu na klasičnu restoransku uslugu, rukovati opremom i priborom u profesionalnoj kuhinji i koristiti metode rada ovisno o namirnicama i jelima koja se pripremaju u cateringu i buffetu, upotrijebiti tehnike obrade namirnica za izradu jela u cateringu i buffetu te metode čuvanja namirnica, izraditi recepte i jelovnike za catering i buffet ovisno o potrebama, prigodama i zahtjevima klijenata, prepoznati i koristiti temeljne europske, američke i azijske trendove u cateringu i buffetu, organizirati i provesti posebne događaje u cateringu i buffetu, primijeniti propise i ustanovljenu HACCP proceduru sustava kontrole i sigurnosti, provoditi zakonsku regulativu o zaštiti na radu te prepoznati mogućnosti pokretanja vlastitog poduzetničkog pothvata.

 

Uvjeti za upis:

  • završena srednja škola u zanimanju kuhar/ica ili u zanimanju hotelijersko-turistički komercijalist
  • stariji od 18 godina
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara/ice specijalista/ice za catering i buffet.

 

Cijena: 9.400 kn

 

Uvjerenje: uvjerenje o usavršavanju

 

Isprave potrebne za upis:

  • svjedodžbe prethodno završenih razreda srednje škole
  • završna svjedodžba – matura
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara/ice specijalista/ice za catering i buffet.